Thursday, December 22, 2011

++riview-mission impossible 4_ghost protocol

salam seantareo dunia...
hi readers... (ada kah yg baca? hihi)
kemanakah ak sebulan yg lalu..... ???jeng jeng jeng
ak pegi BERTAPA.... caya dak?

xcya???
ada ak kesah? haha

ok2 dah.....

ak arini nk story sikit sal movie yg ak tgk, yg latest,,,,
ada lg b4 ni muvie yg ak tgk, tapi xsempat update dh basi dah...
so biar jelah

ni ak nk story sal movie ni









Produced: Tom Cruise, J. J. Abrams and Bryan Burk
Directed: Brad Bird
Starring: Tom Cruise, Simon Pegg, Ving Rhames, Jeremy Renner, Paula Patton, Anil Kapoor
Written: André Nemec, Christopher McQuarrie and Josh Appelbaum
Music: Michael Giacchino and Lalo Schifrin
Editing: Paul Hirsch
Cinematography: Robert Elswit
Distribution: Paramount Pictures
Release: December 13, 2011
Language: English, US






riview cara ak_
mi4 ni kira cm kesinmbungan dari mi3... semua orang yg pnah ikutmuvie ni mesti tau mcm mna jalan cita movie ni. yg ala2 spy.
so, kali ni mi4 byk buat pgmbaran kat negara2 lain cth india, n jpn kot. ak pn xbpa ingat...
tapi mmg xboring lah, 2jam lebih rasa satt ja weyh... hoho  (lenguh punggung dehh) 
tpi srius, mmg xrugi tgk... berbaloilah kn.

ni antara aksi2 si tom cruise  :)
'Mission Impossible Ghost Protocol' starring Tom Cruise (Review)

Ethan Hunt in 'Mission Impossible Ghost Protocol'

Mission Impossible Ghost Protocol Simon Pegg Jeremy Renner Paula Patton

trailer


ok
sekian  :)

Monday, November 28, 2011

holiday kat . . .

Muahhaha....
Ak skunk dlm mood holidy gan mmbr2 ak...
Ak bru hbez final exam last week...
Now..ak kt pntai chenang mlm ke-2...
Mst hampa taw kn ktna... Coz da ada pic kt atas tu.
Pic yg lain2 later ak upload ok

K bye ;-)
Published with Blogger-droid v1.7.4

Tuesday, November 1, 2011

++Don't Be Afraid of the Dark_review

holla

sabtu lepas ak g tgk movie ni dgn mmber2 ak...
so movie ni bole tahan lah, ak bg 4/5 bintang lah... xtakut sgt cuma byk kejutan ja.

bole sakit jantong wooooo....haha
so kepada kanak2 bwh umoq n toknek2 n tokwan2 toksah lah p tgk cita ni takot t mati mgejut dlam panggung plak... heee(jahat dak ak)

tapi xda lah sehebad filem shamsul yusof muvie khurafat tu... coz cita yg bgenre seram tu ja yg stakat ni ak ingat bole wat ak trauma tgk cita kat panggung coz byk gila kejutan, smpai skunk ak xbole lupa. mcm nk tcabut jantung ja... (ok2 ni dah msuk review cita len plak ni)

sinopsis
cita ni mgisahkan suami isteri yg dah dvorce then ada sowg anak prempuan yg kiut, b4 ni dia duk gan mummy dia. tapi atas sbb2 yg trtentu dia kna ikut papa dia plak. papa dia ni dah cari mummy baru kat dia, n duk kat umah baru yg tengah drenovate kan.
so, dalam rumah ni mcm ada smting makhluk apa xtau yg akan jdi korban 1roh kanak2 dalam tempoh masa tertentu. so, budak ni lah yg akan jadi mangsa nya.
anak dia ni dh byk kali bg tau papa dia, tapi xcaya kat anak dia. tapi mummy baru dia ni percaya coz mummy dia ni p selidik. mummy dia ni sowg pakar hiasan dalaman. so, dia g laibry n then lukisan anak dia ni sama dgn apa yg dia jumpa kat libary tu pasal fakta yg dia dpt kat umah n libary tu.
so, last skali papa dia pcaya n diaowg suma nk kuanq dr umah tu, tapi dh trlambat coz mkhluk tu dh serang depa semua.
so, kalau nk tau apa jdi, g lah tgk movie ni  :)


ni lah rupa beruk natang tu, mkhluk pa tataw. 

dia pegang cmera ni, coz makhluk ni takut cahaya. bila dia tekan flash kmera ni buat natang tu lari...


pelakon2



k bye  :)

Monday, October 24, 2011

++ SECTOR 7_priview-awek fight dgn monster

hello readers


semalam aku ada g panggung, niat nk tengok paranormal activity 3. tapi kat area umah aku xkuaq lg cita ni.so alang2 dh outz, ak gan mbr ak tgk cita korea ni _SECTOR 7_
hero cita ni awek yg kat depan skali tu, last skali dia ja yg xmati.












TRAILER

serba sedikit

++filem ni tempat diaowg wt penggambaran ksemuanya kat pelantar minyak, pelantar minyak ni depa panggil nama 'sector 7'
++hero dia,  Ha Ji-won,yang berlakon dalam cita secret garden tu.
++filem ni banyak gak aksi ngeri, ada gak pakai grafik komputer.
++xsilap aku cita ni ada gak kuaq dalam versi 3D, tapi aku tgk yg biasa ja, sbb xdak pn yg 3D.
++  movie ni kesah dia pasal, skumpulan group ni yg busaha nk cari minyak mentah. tapi usaha diaowg ni xberhasil.  tapi lain yg depa cari, lain yg dapat. ada ketua depa ni jumpa natang pelik, and dah wat eksperimen. natang ni stay kat bawah laut. and mintak dalam badan natang ni boleh jadi bahan bakar sama spt petroleum, tapi lebih baik dari tu coz bila bakar dapat tahan lama.
++ bila dah bela, natang monster ni pn mmbesar n xdpt kawal. and p makan depa ni semua. depa semua usaha nk bunuh monster ni tapi xbhasil. last2 skali, just si Ha ji won  ni ja yg dpt bunuh.
++ last part cita ni, ada gak diaowg story sjarah about perebutan sector 7 ni antara korea dgn jepun. ak pn xtaw sgt, nk taw g lah google. ak pn xpasti btl ka x...


pelakon

Ha Ji-won
Oh Ji-ho
Ahn Sung-ki 
Park Chul-min  
Cha Ye-ryeon 

Thursday, October 20, 2011

++ KLIP 3GP_priview- ganaz,gerun & gairah???

hello silent readers....  ;)
pada ptg khamis yg permai ni ak nk update sal mvie ni....
klip 3gp ni ak tgk dh bpe ari da, cuma ak yg trsangat bz ni xsempat nk update pasal muvie ni.
so....



trailer


sinopsis

Sinopsis Klip 3GP:- Eddie pada usia hanya sekitar 20-an sudah merasa kejayaan urusan perniagaannya di Internet. Dia seorang jejaka yang memiliki segalanya.. tampan, menikmati kehidupan mewah dan juga teman wanita sekeliling pinggang. Tanpa diketahui sesiapa, Eddie sebenarnya meraih keuntungan daripada perniagaan yang membeli dan menjual klip-klip pornografi dan sensasi di Internet. Maya Akhtar pula adalah seorang jurnalis yang komited terhadap kerjayanya. Malangnya, dia telah menjadi mangsa kepada ugutan Sunny yang memiliki rakaman video hubungan sulit mereka.
Lebih mengejutkan lagi, perbuatan Sunny ini disokong oleh isterinya sendiri Rita, kerana inilah cara mereka membuat duit, dengan memperdaya wanita untuk tidur dengan Sunny dan memeras ugut mangsa kemudian. Suria, Mina dan Zakiah adalah tiga gadis remaja yang dalam perjalanan untuk mencari hiburan hujung minggu di Kuala Lumpur. Tanpa disangka, malam itu berubah menjadi suatu peristiwa yang menyeramkan apabila mendapati diri mereka diburu oleh satu makhluk yang mengerikan. Sandra adalah seorang gadis sekolah yang menjadi mangsa deraan seksual oleh Jefri.
Lebih dari itu, Sandra satu hari telah diperkosa beramai-ramai oleh satu geng motosikal yang dianggotai Jefri dan abang kandung Sandra sendiri iaitu Burn. Acara perkosaan ini telah dirakamkan oleh geng ini melalui kamera telefon bimbit Jefri. Dalam filem 3GP, kehidupan watak-watak berbeza ini akhirnya bersulaman dan berkait melalui pembocoran klip-klip 3gp mereka kepada masyarakat Internet –dan dunia mereka bertembung dalam satu kemuncak yang dramatik





pelakon
mimie one nation emceeszahiril adzimsara ali
one nation emcees
tasha shilla
amanda misbun
adeline


KOMEN AKU

++actually ak ngan mbr ak xrncang pn nk g tgk cta ni.... so dsbb kn dh boring sgt, muvie lain dh tgk, n tinggal yg ni je xtgk,,, so go on jelah...++10minit prtama tgk mvie ni ak dh thu mmg boring gila cta ni, sriously mmg ak nyesal gila tgk cta ni... mcm xda motip  je...++pelakon2 dlm muvie ni mmg nmpak sgt over n ada yg mcm xreti nk blakon je, mmg kbnyakan dlm mvie ni plakon baru...++jalan cita yg serabut, smpai ak pn rasa mcm xfham sgt cta ni.... coz byk prsoalan...++so bg yg dh tgk tu, thu lah mcm mna kn.... n kalo korang ada bcdang nk tgk cta nk ak rasa bek duit ni g mkn lg ok kot, t xlah rasa rugi sgt kn... g blnja bf/gf korg... lg best. xpn blnja ak mkn...  :)heeee

ok lah, nk blah lah... bye



Sunday, October 16, 2011

++ REAL STEEL_review_ muvie robot yg suka fight

salam 1 malaysia

hari ni ak nk cita sikit pasal muvie REAL STEEL ni...
bg ak cita ni mmg best lah, ak bagi 5/5bintang...

trailer cita ni...



sinopsis

Dalam tahun 2020, manusia telah digantikan oleh robot dalam tinju. Charlie Kenton (Hugh Jackman) adalah bekas seorang peninju yang cuba untuk mendapatkan wang dalam perlawanan tinju yang menyalahi undang-undang antara robot untuk membayar hutang.
Charlie diberitahu ex-wife beliau telah meninggal dunia, dan dia telah menghadiri mesyuarat untuk memutuskan nasib preteen Max anaknya (Dakota Goyo)Debra Max ibu saudara (Hope Davis) dan bapa saudara Marvin (James Rebhorn) mahu jagaan penuh, dan Charlie memberikan kepada mereka sebagai pertukaran untuk $ 100,000 dari Marvin, $ 50.000 itu terlebih dahulu, keadaan itu bahawa Charlie mengambil berat Max selama tiga bulan, manakala Marvin dan Debra dari berbulan madu kedua.Charlie dan Max bertemu dengan rakan Bailey Tallet Charlie (Evangeline Lilly), yang menjalankan gimnasium tinju bapa, jurulatih berusia Charlie. Di sana, Charlie membeli WRB secondhand liga robot, Boy Noisy terkenal sekali, dan mengatur ia untuk melawan juara litar yang menyalahi undang-undang, Midas, di tempat-tempat yang dipunyai oleh rakan Finn (Anthony Mackie). Sebahagiannya disebabkan oleh kurang pengalaman dengan kombinasi Boy Noisy, Charlie berakhir kehilangan kawalan Boy Noisy dan Midas memusnahkan iaAtas desakan Max, Charlie mengambil kembali gimnasium Bailey, di mana mereka menemui Atom adalah 1 Generasi-2 usang perselisihan bot dibina pada tahun 2014. Atom telah direka untuk mengekalkan kerosakan besar-besaran, tetapi tidak mampu untuk menangani banyak kerosakan itu sendiri. Max menyakinkan Charlie untuk  Atom berlawan.Charlie dan Max mengambil Atom untuk melawan perlawanan luar unsanctioned terhadap robot yang dikenali sebagai Metro dan kemenangan Atom, pendapatan kembali sebahagian daripada wang Charlie. Rentetan atom kemenangan berikutnya dan kelajuan tinggi humanoid tinju manuver yang jarang dilihat dari robot, menarik perhatian penaja dari liga Robot Tinju Dunia (WRB), Max cabaran WRB juara Zeus, direka oleh genius Tak Mashido yang sombong takbur (Karl Yune) dan ditaja oleh kaya Rusia Farra Lemcova (Olga Fonda), yang menerima, tetapi pada mulanya cuba untuk membeli Atom.Di samping itu, menjelang akhir pusingan pertama, Ricky akhirnya dibawa oleh Finn dan beberapa orang-orangnya untuk membayar dan mungkin memukulnya (sebelum ini, beliau bertaruh $ 100,000 Atom itu tidak akan bertahan pusingan pertama). Dalam pusingan terakhir perlawanan pusingan lima, reseptor vokal Atom rosak, dan Atom mesti berperang pada bayang-bayang-tinju mod. Zeus, yang kini dikuasai manual oleh Tak Mashido yang sangat meradang dan hakim-hakim mengisytiharkan pemenang di mata. Mereka memihak kepada Zeus, tetapi reputasi beliau tercemar, dan Atom telah menjadi terkenal sebagai "Juara Rakyat".

pelakon

so, bagi sapa2 yg mushkil nk tgk cita ni... silakan lah menengok d pawagam berhampiran anda... heeeee  :)
mmg x rugi lah...
k,,, chaw....

Friday, October 14, 2011

++ forteen_berdua bersatu- suka lagu ni



Kenapa cinta kita
Selalu saja diduga
Bagai ada tak merestu
Kita berdua bersatu
Atau mungkin kau dan aku
Ditakdir untuk berpisah
Walaupun melawan arus
Kita berdua bersatu

Seringkali ku mendengar
Patah tumbuh hilang berganti
Tetapi ku tidak mahu
Cinta selain darimu
Chorus
Jika denganmu salah
Ku tak mahu yang benar
Jika denganmu rebah biarlah ku tercalar
Walau dilanda badai
Ku sanggup kerna ku mahu
Kita berdua bersatu
Jika denganmu kabur
Ku tak mahu yang jelas
Jika denganmu hanyut
Biarlah aku lemas
Walau dilanda ribut
Ku sanggup kerna ku mahu
Kita berdua bersatu
Seringkali ku mendengar
Patah tumbuh hilang berganti
Tetapi ku tidak mahu
Cinta selain darimu
Ulang Chorus

++ best tgk VC falling in love_DCT




Once in a lifetime
An angel sweeps you off your feet
And everything I’m about
Dissapears before my eyes
You’re taking me higher when I hear you speak to me
It feels so familiar but I’m caught up in this fantasy

Chorus
Now I can’t seem to find myself
Oh I can’t seem to ease my mind
Oh I think I’m falling I’m falling and I can’t stop falling
I’m falling in love with you
When I look into your eyes
I see your love that comforts me
Even now when I go to sleep
I wait to see you in my dreams
You’re taking me higher when I hear you say my name
I’m trying to tell you that I never want to let you go
Ulang Chorus
Over and over again
It plays out in my mind
I can see it clearly
You give me something new to believe in
Come take me away
Ulang Chorus 2X

Wednesday, October 12, 2011

Published with Blogger-droid v1.7.4

Saturday, October 8, 2011

++ AL~HIJAB_priview

assalamualaikum...   :)

SINOPSIS


Rafael merupakan seorang pelakon yang tidak mempercayai kewujudan hantu. Suatu hari dia ditawarkan watak utama untuk membintangi sebuah filem seram. Dia yang terkejut dengan tawaran tersebut sangat teruja dan berusaha untuk menjiwai peranannya sebaik mungkin.



Malangnya Rafael tidak berjaya memperolehi perasaan takut yang dapat memuaskan hatinya. Puas dia berkunjung ke tempat-tempat yang dikatakan berhantu tetapi tidak pernah melihat kelibat makhluk itu. Teman wanita Rafael, Qiss yang pelik dengan Rafael itu mengadu perkara tersebut kepada ibunya. Ibu Qiss kemudiannya memberitahu Rafael mengenai apa itu hijab. Rafael berpeluang untuk melihat makhlus halus jika hijabnya dibuka. Namun, hanya orang tertentu saja mampu membuka hijab tersebut. Rafael yang semakin buntu mencari seseorang yang boleh membuka hijabnya akhirnya menerima mesej aneh yang mengarahkan dia untuk pergi ke suatu tempat. Hanya di tempat tersebut hijabnya akan dapat dibuka. 




Sejurus sampai di tempat yang dikatakan, Rafael disambut oleh seorang makcik tua bersama anak perempuannya. Rafael hairan bagaimana makcik tua itu mengetahui hajatnya untuk membuka hijabnya. Rafael dibawa ke suatu tempat di ceruk hutan. Di situ makcik tua tersebut mula membuka hijab Rafael. Dari pandangan yang kabur, perlahan demi perlahan akhirnya Rafael dapat melihat sesuatu yang menggerunkan. Dia berasa cukup gembira berbaur takut. Rafael meminta masa sehari untuk dia menggunakan ‘kelebihan’ yang ada pada dirinya itu untuk tujuan menjiwai watak lakonannya. 




Pulang kembali ke rumahnya, Rafael tidak menyedari ada ‘sesuatu’ turut menumpangnya pulang. Mula berasa tidak selesa, Rafael cuba untuk tidur namun gagal. Ada saja benda yang seperti mengganggunya. Setelah hampir 24 jam hijabnya dibuka, Rafael kembali ke rumah makcik tua tersebut untuk menutup kembali hijabnya. Berjayakah hijab Rafael ditutup semula atau dia terpaksa meneruskan hidupnya dengan ‘anugerah’ itu? Pandangan aku...



KOMEN AKU..


- start je cita ni, ak mmg agak serak sedikit sejuk coz starting dia mcm best... tapi tgh2 tu mcm boring....

-sound effect yg agak hebad,,,tpi cite mcm suam2 kuku je...

- Ada sedikit tanda tanya semasa Rafael menerima sms dari yang tidak dikenali. Macam mana eh orang tu blh tau no fon dia and tau dia nak buka hijab.

- jalan cerita simple, mmg mudah faham tapi agak tergantung lastly...



- aku bg 3/5 bintang...

- tagline  amaran "sesiapa yg ada sakit jantung xdgalakkan tgk"... bagi aku xdak apa2 sgt pn. sampai ada part yg kids kt depan aku tu yg punya ketawa sampai xmaw2 tgk cita ni...





so.. sekian..  

Friday, October 7, 2011

++ papi_j.lo - mmg style lah

halu2..........

hehe, arini ak nk update sikit pasal j.lo...
coz ak minat plak gan hot jandas ni... hehe

1st skali ak suka sgt tgk artis yg wt MV yg ada kaitan gan next songs ni... like j.lo pnya new album ni...

try tgk lagu ni,,, prasan x kt mna ada prsamaan n?  :p


papi

im into u


kat tgh2 lagu "im into u" ni kt tngah tu ada sikit priview lagu papi ni...
try tgk sndiri time dia dance rancak sgt tu...
kan2.... hehe

time ak dgr lagu papi ni bln lpas, ak mmg rasa ak pnah dgr lagu ni... lpas tu ak dgn lagu im into u ni, bwu ak taww....(ak taw lma dh, cma xsmpat nk update je... heeee)

k lah,,,, bye2  :)

Saturday, September 24, 2011

++ FRIGHT NIGHT_priview

salam 1 malaysia...




entry kali nie ak bt mmg khas utk FRIIGHT NIGHT coz last week ak mmg nk g tgk movie ni, tpi dsbb kn ada kecelaruan maklumat, so aktiviti ak trgendala seketika...heeee   :)

fright niight ni  cita ala2 TWILIGHT la, tapi yg ni lain ckit lah kn...
(dh nama pn cier vempire, mst la sama kn..... huhehuah  :))


pelakon dia 

sinopsis_

Charley Brewster lakonan Anton Yelchin merupakan seorang remaja normal yang menjalani kehidupan biasa. Tinggal di sebuah kawasan suburban bersama ibunya, Jane, kehidupan Charley bahagia disamping kekasihnya, Amy Peterson.
Kehidupan normal Charley berubah apabila satu hari ketika dia pulang dari sekolah, ibunya telah memperkenalkannya kepada jiran baru mereka, Jerry. Pada masa yang sama, rakan Charley, Ed telah memberitahu terdapat satu misteri kehilangan seorang demi seorang rakan mereka di sekolah.
Keadaan makin rumit apabila Ed memberitahu Charley yang jiran barunya, Jerry adalah pontianak namun Charley tidak sehingga dia sendiri melihatnya. Apakah yang akan dilakukan Charley untuk melindungi ibunya, kekasih dan rakan-rakan lain dari cengkaman Jerry...


P/s:: so, sapa2 yg nk tgk mmg xrugi, ak bg 4/5 bintang lah... cita ni ada dlm 3D....
so, sekian... Tq  :)

Friday, September 23, 2011

++ CERITA HANTU #2 H O S T E L





Assalamualaikum.....Sebenarnya aku dah lali dengan cerita-cerita seram ni. Tapi untuk tatapan dan renungan kita semua aku gagahkan diri untuk ceritakan satu daripada beribu-ribu pengalaman ngeri untuk ruangan ini.
Kisah ini berlaku kira-kira lima tahun yang lalu. Waktu itu aku ditingkatan dua dan tinggal di asrama. Aku ni terkenal dengan sifat yang tak reti takut. Memang sejak kecil lagi aku telah diajar oleh ayahku untuk tidak takut pada hantu. Menurut ayah ku..." Hantu dan syaitan ni nak pegang kita pun tak dapat inikan pula nak cubit.." Itulah kata-kata ayahku yang membuatkan aku berani sehingga kini walaupun pada hakikatnya aku seorang perempuan yang lemah lembut.
Sekolah aku terletak di sebuah kawasan yang boleh dikatakan indah dan nyaman. Lagipun di situ kawasan kampung. Asrama yang aku duduki berada di dalam kawasan sekolah. Jadi senanglah untuk kami pelajar pelajar asrama untuk berulang alik. Kebetulan pada semester tersebut pihak sekolah aku bercadang untuk menambahkan lagi satu blok asrama untuk menampung bilangan pelajar yang kian meningkat. Jadi setelah dipersetujui, Akhirnya kerja-kerja membina pun dilakukan bersebelah dengan blok asrama puteri yang lama.
Pada mulanya pembinaan itu berjalan dengan lancar sehinggalah suatu hari.......
Petang itu aku pulang daripada sekolah kira-kira jam 3 petang bersama-sama empat kawan ku yang lain. Setelah menyalin pakaian, kami bercadang untuk bermain tenis di gelangang yang berdekatan. Sewaktu kami menuruni tangga untuk ke gelangang berkenaan tiba-tiba kami terdengar suara lelaki sedang menjerit dan diikuti dengan dentuman yang kuat. Kami dapat mengesan arah bunyi tersebut. Tak silap lagi ianya datang dari arah tapak pembinaan asrama baru. Kami segera bergegas ke sana. Setibanya di situ kami terkejut besar apabila kami dapati seorang pekerja berbangsa Cina telah jatuh dari bangunan tesebut. Kawan-kawan pekerja tersebut segera mendapatkan beliau. Aku dan kawan-kawanku tergamam. Tubuh pekerja berkenaan dibasahi dengan darah. Aku yakin dia telah mati memandangkan keadaan kepalanya yang bercerai dari badan. Kawanku , Mila tiba-tiba pengsan. Aku terpaku di situ.
Pada malam tersebut kami tidak dapat tidur dengan nyenyak tambahan lagi kami adalah orang pertama yang menyaksikan kejadian itu. Warden asrama menasihati kami supaya bawa bertenang. Tetapi aku benar-benar tidak dapat melupakan kejadian itu lebih-lebih lagi jika teringatkan keadaan tubuh mangsa yang amat mengerikan. Malam makin larut. Aku cuba melelapkan mataku. Tiba-tiba aku terdengar seperti ada sesuatu yang sedang menghampiriku. Aku meluaskan pandangan kesekeliling. Mataku liar mencari benda tersebut. Hidung ku mula terbau sesuatu yang hanyir. Darah! Aku tersentak. Aku mendongak ke atas. Aku dapati darah mengalir dari kipas siling. Banyak sekali ! Aku beranikan diri untuk bangun. Mata ku tiba-tiba tertumpu ke arah kawanku Mila. Ya Allah, Aku lihat beberapa orang berjubah kuning sedang mengelilinginya. Aku beranikan diriku untuk menghampiri mereka. Kawan- kawanku yang sedorm sudah lama dibuai mimpi. Dengan keyakinan aku menegur orang-orang yang berjubah kuning berkenaan. " Siapa anda semua ?" Mereka tidak menjawab pertanyaan aku. Aku mula syak sesuatu. Aku beranikan diri lagi dengan memegang salah seorang daripada mereka. Tetapi... Tangan ku bolos. Ternyata mereka tidak menghiraukan kedatangan aku. Aku terpinga.. Mereka bangun dari katil Mila dan menuju ke tingkap yang bertentangan dengan tempat kemalangan petang tadi. Aku dapat melihat dengan jelas mereka menembusi dinding asrama dan terus melayang ke angkasa. Aku terpegun.
Tiba-tiba lamunan aku tersentak apabila dikejutkan oleh suara kawanku Lin. Rupanya bukan aku seorang yang menyaksikan peristiwa itu, Lin juga sempat menyaksikannya. Lin kelihatan begitu takut, dia menanggis. Badannya terasa panas dan menggigil. Aku cuba menenangkannya. Lin dapat juga aku tenangkan. Lega rasanya bila dia kembali seperti sediakala. Kami bercerita panjang tentang pengalaman masing-masing melihat peristiwa yang berlaku tadi. Lin menyatakan padaku yang dia ternampak ada dua orang lelaki berjubah kuning hendak memukul aku dengan Kayu Tas dari arah belakang. Tetapi mereka tidak berjaya kerana dihalang oleh seorang lagi lelaki berjubah kuning yang lain. Aku betul-betul terkejut. Aku bertanyakan Lin samaada dia nampak atau tidak lelaki berjubah kuning mengelilingi Mila. Dia jawab TIDAK. Aku semakin hairan. Bagaimana dua peristiwa boleh berlaku dalam waktu yang sama tetapi berlainan keadaan.
Cuma ketika lelaki-lelaki berjubah kuning itu melayang ke angkasa sahaja kami dapat menyaksikan peristiwa yang sama. Angin malam semakin dingin. Suasana semakin suram. Aku dan Lin masih tidak dapat tidur. Tiba-tiba.... "Aaaaaaaaaaaaaa....." Suara orang menjerit seperti diserang sesuatu kedengaran dari tingkat atas asrama. Serentak dengan itu juga kedengaran bunyi dentuman yang kuat dari arah yang sama.
Aku bergegas keluar. Aku lihat penghuni penghuni yang lain juga tercengang-cengang di luar dorm. Masing-masing tertanya apakah yang berlaku. Warden juga kelihatan terpinga-pinga. Suara jeritan dan lolongan tadi semakin menjadi-jadi. Kali ini bukan lagi seorang tetapi ramai. Aku semakin ingin tahu.
Warden meminta sesiapa yang berani untuk mengikutnya naik ke atas. Aku dan lima orang lagi rakan mengikut warden naik ke atas. Setibanya kami di sana kami dapati beberapa orang penghuni dorm Emas sedang merangkak di kaki lima seperti biawak. Aku mengucap panjang. Kami cuba menangkap mereka tetapi tidak berjaya kerana bilangan yang hendak ditangkap lebih banyak dari yang menangkap. Warden mengarahkan penghuni yang tidak naik ke atas untuk mendapatkan bantuan dari warden aspura.
Bantuan yang diharapkan sia-sia sahaja kerana tidak seorang pun warden aspura yang terjaga termasuklah penghuni aspura sendiri. Kami mula cemas. Bilangan penghuni yang dirasuk semakin banyak iaitu kira-kira sebelas orang dan bersamaan dengan satu dorm berkenaan. Mereka menjerit, melolong dan tak kurang pula yang mengilai. Kami terpaksa mengepung mereka. Warden mengarahkan supaya kami membaca apa sahaja ayat suci yang kami ingat sambil mengawasi mereka.
Keadaan semakin kelam kabut apabila ada yang dirasuk itu mula bertindak liar. Mereka mula berlari menuruni tangga. kami tidak dapat berbuat apa-apa lagi.Hendak ditangkap memang tidak berdaya. Kami tawakal kepada Allah. Di bawah mereka mula mengoncangkan pagar yang memagari kawasan aspuri. Warden meminta supaya kami beramai -ramai memegang mereka supaya mereka tidak merobohkan pagar untuk lari keluar. Mereka meraung raung. Di saat aku memegang salah seorang daripada mereka aku rasakan seperti tubuhku digoncang dengan begitu kuat. Aku mula membaca Ayat Kursi. Kegilaannya semakin menjadi jadi. Aku menempeleng muka budak berkenaan. Dia pengsan. Menyedari perbuatan aku itu berkesan, kami beramai-ramai menempeleng kesebelas belas penghuni berkenaan. Mereka pengsan. Seraya dengan itu azan Subuh berkumandang dengan sayupnya.
Pagi itu ramai di antara kami yang tidak ke sekolah kerana letih. Apabila di tanya kepada penghuni yang dirasuk apa yang terjadi semalam, mereka hanya menjawab mereka tidur dengan nyenyak sekali. Bila kami menceritakan apa yang berlaku semalam mereka bagaikan tidak percaya. Berita dirasuk beramai ramai sampai ke pengetahuan penghuni aspura. Mereka juga terkejut kerana tidak seorang pun yang mendengar bunyi orang menjerit.
Malam itu kami mengadakan sembahyang hajat beramai ramai untuk meminta dijauhkan dari sebarang malapetaka. Pengetua juga menasihati kami supaya tidak mengingati peristiwa berkenaan. Menurutnya lagi peristiwa berkenaan hanyalah untuk menguji kesabaran kami. Aku tidak dapat merumuskan samaada peristiwa berkenaan ada kaitannya dengan kematian pekerja di tapak binaan.
Tetapi ada cerita yang mengatakan kematian pekerja berkenaan dirancang oleh abangnya sendiri dan rohnya ingin menuntut bela. Wallahualam...Bagi aku peristiwa ini adalah suatu pengalaman yang amat berharga


p/s:: cita ni aku amek dari member ak   :l

saranghae~

sila klik saya !