Thursday, September 22, 2011

++ penangan KASIH ALIA

SALAM 1 MALAYSIA



arini ak nk cita pasal KASIH ALIA !
mesti semua taw kn pasal drama ni yg dtyangkn kat tv3, isnin-khamis, 7.00-8.00mlm
drama ni baru ja tamat pd hari selasa lepas(20 sept)...

sinopsis citer ni...
Kasih Alia mengisahkan konflik dalam keluarga yang berpoligami. Sheila Rusly sebagai isteri pertama mempunyai anak iaitu Qausar dan Yatt (kakak Qausar). Manakala Zairina Zainoordin sebagai isteri kedua. Qausar (lakonan Shaarnaz) sebagai anak bongsu kepada Shiela Rusly dan abang tiri kepada Alia (lakonan Fida). Feeya seorang pelakon baru akan memegang watak sebagai Intan iaitu seorang yang agak jahat dan gedik. Kisah di dalam drama ini diisi dengan babak sedih, lucu dan penuhkasih sayang. Fida juga akan menyanyikan lagu OST dalam Kasih Alia, bertajuk Teriakan Kalbu.


antara pelakon yg menjayakan drama ni...
Sharnaaz, Irma Hasmie, Fida Ibrahim, Sheila Rusly, Zarina Zainoordin, Yatt Haryati, Iqram Dinzly dan Feeya (Dj Era)





cerita aku...  :)
drama ni start ditayangkn time bulan posa, bg student mcm aku ni. buka posa pn mesti la dgn mmber2 housemate ak n kat dpn tv. so, pukul 7pm mesti terpacak kat depan tv sbb nk tgk drama ni. minggu prtama cita ni, ak x tgk n tgk gitu2 ja. coz mcm xbest, ak tgk mcm cita lama....hehe
tapi, bila dh tgk tu jadi minat plak. so ak tnya la mmbr ak tntang cita ni mula2 mcm mana. so, start dr pada tu lah ak jadi pen0nt0n setia.hehe tmbah2 ada lak ramai plakon2 yg ak minat gak lah, even x fmous,,,,   :)
seriously, ak sedih gak lah tgk drama ni.... hurmm
bkn apa, mcm dah jadi tabiat plak. tiap bulan rmadhan ja, mesti ak trtunggu2 drama2 yg  bsangkut dgn ramadhan then layan feeling plak, tambah2 cita sedih2 mcm ni yg ak minat. tapi ada gan yg cita sdih yg ak x minat...hehe (bukan semua)
so, bg ak cita ni byk sgt pngajaran..... hurmm...

ok lah, outz dulu...
bye2  :)

4 comments:

  1. mak ai... jiwang gila hang ni..

    ReplyDelete
  2. amboih, cepat noh duk komen ak
    hehe

    ReplyDelete
  3. ahhahahaha.. kira ok la tu aku au jugak komen. ahaha

    ReplyDelete

saranghae~

sila klik saya !